Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Voldoe aan de veiligheidseisen met Gerflor

Meer dan ooit is veiligheid een noodzaak in de zakelijke wereld, vooral in sectoren waar met chemische producten en gevaarlijke werktuigen wordt gewerkt. Omdat Gerflor op het gebied van veiligheid nog verder wil gaan dan de officiële veiligheidseisen voorschrijven, heeft het bedrijf een assortiment vloeren ontwikkeld waarmee professionals de veiligheid van iedereen in de verschillende werkzones kunnen garanderen. 

Product

Geef duidelijk de gevarenzones aan

Veiligheid begint met een duidelijke, zichtbare afbakening van de ruimten. De bedoeling hiervan is dat de werknemers zich kunnen voorzien van de juiste middelen, zich kunnen beschermen en hun waakzaamheid kunnen vergroten in risicozones, zoals voetgangerszones, zones waar machines doorheen rijden, opslagruimte, brandgevaarlijke zones en ATEX-zones (explosiegevaar).  

Om een effectieve signalering mogelijk te maken heeft Gerflor industriële vloeren ontwikkeld die niet alleen voldoen aan de geldende normen, maar ook de mogelijkheid bieden om markeringen op de vloer aan te brengen om de verschillende gedeelten van de productielocaties af te bakenen. Op deze manier worden werknemers met intuïtieve logo´s visueel gewaarschuwd voor risico's en kunnen zo adequate veiligheidsmaatregelen treffen. 

Leer meer over ons aanbod in vloermarkeringen
gerflor-image-article-industry-security-1

Voorkom risico's in ATEX-zones

Bepaalde afdelingen zijn door de activiteiten die er plaatsvinden meer gevoelig voor het ontstaan van statische elektriciteit. En deze kan ernstige ongelukken veroorzaken. 

Om de arbeiders te beschermen tegen brand- en explosiegevaar en de lichamelijke gevolgen van herhaaldelijke blootstelling aan elektrostatische ontladingen moet u een antistatische of elektrogeleidende vloer leggen die deze statische elektriciteit kan afvoeren. 

In ons streven om te voldoen aan de normen voor de hightech industrie heeft Gerflor zijn assortiment GTI-tegels verder ontwikkeld om een optimale bescherming te bieden voor alle industriële sectoren waar statische elektriciteit voorkomt. 

gerflor-article-industry-security-2

Voorkom bedrijfsongevallen met antislipvloeren

Meer dan één op de tien bedrijfsongevallen waardoor een werknemer niet meer kan werken, wordt veroorzaakt door glijpartijen. Dit soort bedrijfsongevallen is verraderlijker dan andere. Het risico is namelijk minder duidelijk dan de risico's van in de nabijheid van een gereedschapsmachine werken of het omgaan met gevaarlijke stoffen. Ook medewerkers die uitstekend zijn getraind in de bedrijfsrisico´s en de veiligheidsmaatregelen kunnen het slachtoffer worden van een val doordat ze uitglijden op een vieze of natte vloer. 

  • Om dit risico te beperken heeft Gerflor een patent aangevraagd op zijn makkelijk te reinigen antislipvloeren met een 100% gegarandeerde waterdichtheid doordat de vloerdelen aan elkaar gelast worden en er wordt gewerkt met oplopende profielen. 
  • Om het valrisico op trappen te beperken heeft Gerflor ook een compleet assortiment traptreden en -profielen met antislip ontwikkeld. Dit assortiment omvat tactiele waarschuwingsstrips en signaleringslogo´s die ook zorgen voor een betere toegankelijkheid voor personen met beperkte mobiliteit of beperkt zicht. 
gerflor-image-article-industry-security-3

Verbeter het comfort met sterke maar prettig aanvoelend vloeren

In tal van sectoren moeten de medewerkers staand werken of zich regelmatig verplaatsen. Op harde vloeren van hars, beton, cement of tegels kan lang staan of veel lopen tot grote vermoeidheid leiden, of zelfs tot uitval van de werknemer door blessures ten gevolge van die vermoeidheid. Werknemers die dagelijks op GTI-vloeren van Gerflor staan, zeggen dat deze vloeren comfortabeler zijn dan harde vloeren en dat ze daardoor aan het eind van de dag minder moe zijn. 

gerflor-image-industry-security-4

Bekijk enkele van onze vloeren voor de industrie

Ontdek meer over onze expertise binnen de industriële sector

Onze verplichtingen voor een duurzame toekomst
we care / we act

Bij Gerflor staan de klant en het milieu centraal. Onze vloerbedekkingen, wandoplossingen en afwerkingscomponenten zijn gebruiks- en milieuvriendelijke oplossingen. Alle producten zijn ontworpen met respect voor onze planeet om zo lang mogelijk mee te gaan op basis van de voorgestelde end-of-life-opties.

Ontdek onze verplichtingen
gerflor-picture-environment
Gerflor staat voor u klaar!
Service

Heeft u een vraag of advies nodig over een project? Neem dan contact op met Gerflor voor klantspecifieke ondersteuning. 

Neem contact op
service

Meer over Gerflor

Al meer dan 80 jaar ontwerpt, produceert en verkoopt de Gerflor Groep innovatieve, decoratieve en milieuvriendelijke oplossingen voor vinyl en LVT-vloeren, linoleum, wandbekleding en toegankelijkheid, veiligheidsvloeren, antistatische vloeren van installatie tot afwerking voor professionals en particulieren.

Een assortiment dat voldoet aan de specifieke eisen van elke markttoepassing: commercieel, onderwijs, gezondheidszorg, sport (gymzaal en buitenspeelruimtes) en zelfs woongebouwen. Voor nog meer inspiratie, welzijn, veiligheid, prestaties en rendement op investering.