Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Gerflor saint-paul-trois-chateaux

Zeer strenge normen en certificeringen

Bij Gerflor gaan we verder dan de officiële vereisten en dat heeft ertoe geleid dat we een aantal ambitieuze certificeringen en productkeurmerken hebben gekregen. 

Vloerbedekkingen die lang meegaan, minder uitstoot van vervuilende stoffen, duurzame ontwikkeling: onze certificeringen belonen onze inspanningen op de middellange en lange termijn. Ook onze producten dragen bij tot het verkrijgen van certificeringen.

Environnement

Gecertificeerde duurzame vloeren

Al onze professionele PVC-producten die verlijmd worden, hebben de QB UPEC-certificering (of QB UPEC A+ voor onze akoestische producten) conform de scores voor slijtage, restindrukken, waterbestendigheid en chemicaliën die zijn vastgesteld door het Franse wetenschappelijk en technisch centrum voor de bouw (CSTB) 

Waarom is deze score zo bijzonder? Voor de bepaling van deze score worden gebouwen verdeeld in elf categorieën en zijn voor elke categorie technische specificaties opgesteld waaraan vloerbedekking moet voldoen om voldoende duurzaamheid van deze vloer voor elk type ruimte te garanderen. 

Wat is de minimumnorm? 10 jaar bij normaal gebruik met het juiste onderhoud. 

gerflor-logo-qb-upec.jpg

Ons beleid voor duurzame ontwikkeling wordt beloond

Een bijzonder strenge internationale certificering die ons beleid voor duurzame productontwikkeling beloont. Voor de Cradle to Cradle™ Zilver-certificering werd DLW Linoleum beoordeeld op vijf criteria:

 • Giftigheid van de gebruikte materialen 
 • Hergebruik van materialen in een biologische of technische cyclus 
 • Gebruik van hernieuwbare energie 
 • Waterbeheer 
 • Bedrijfspraktijken op het gebied van maatschappelijke verantwoordelijkheid 

Andere Gerflor-producten zitten momenteel in het beoordelingsproces voor een Cradle to Cradle-certificaat. 

gerflor-logo-cradle-to-cradle

Voldoen aan ambitieuze normen voor binnenluchtkwaliteit

Gerflor hecht prioriteit aan het beperken van de VOS-emissies van onze vloerbedekking en dit wordt bevestigd door verschillende certificeringen:

 • De hoogste waardering (A+, A, B, C), die overeenkomt met een totale VOS-emissie van < 1.000 μg/m3, gemeten 28 dagen na plaatsing, voor onze PVC- en linoleumvloerbedekking, niveau A+. 
 • Het Amerikaanse FloorScore-certificaat, het wereldwijd meest erkende systeem voor VOS-emissies van producten, voor al onze vloeren, op basis van een inspectie ter plaatse (ISO9001-certificaat) en meting van VOS-emissies door een extern laboratorium. 
 • het (een Duits protocol voor het meten van VOS-emissies na 3 en na 28 dagen, wat strenger is dan AgBB) voor onze assortimenten (deze certificering geldt niet voor onze PVC-producten) Blauwe Engel-keurmerk DLW Linoleum
 • Het Finse M1-certificaat dat de VOS, formaldehyde, ammonia, kankerverwekkende stoffen en geuren meet na 28 dagen voor sommige van onze producten. 
gerflor-pictos-certifications

Bijdragen aan de milieucertificering van gebouwen

In de context van ethische bouwprojecten, wat betreft milieubescherming, dragen onze producten bij tot de certificering van gebouwen. Twee labels zijn vooral van belang in de bouw: 

 • Certificaat – waarmee wordt verklaard dat het gebouw een beperkte impact op de buitenomgeving heeft en een comfortabel en gezond binnenmilieu creëert, waarbij 7 van de 14 criteria met betrekking tot de kwaliteit van vloeren is voltooid met HQE – High Quality Environmental-norm Gerflor-producten 

 • De LEED-certificering (Leadership in Energy and Environmental Design) ontwikkeld door de Amerikaanse Green Building Council, die de milieukwaliteit van verschillende gebouwen aantoont, met 3 gescoorde punten in de secties materialen, grondstoffen en kwaliteit van het binnenmilieu internationale LEED-certificering 

gerflor-pictos-hqe-leed

Andere fasen in de levenscyclus van onze producten

Gerflor staat voor u klaar!
Service

Heeft u een vraag of advies nodig over een project? Neem dan contact op met Gerflor voor klantspecifieke ondersteuning. 

Neem contact op
service

Meer over Gerflor

Al meer dan 80 jaar ontwerpt, produceert en verkoopt de Gerflor Groep innovatieve, decoratieve en milieuvriendelijke oplossingen voor vinyl en LVT-vloeren, linoleum, wandbekleding en toegankelijkheid, veiligheidsvloeren, antistatische vloeren van installatie tot afwerking voor professionals en particulieren.

Een assortiment dat voldoet aan de specifieke eisen van elke markttoepassing: commercieel, onderwijs, gezondheidszorg, sport (gymzaal en buitenspeelruimtes) en zelfs woongebouwen. Voor nog meer inspiratie, welzijn, veiligheid, prestaties en rendement op investering.

This option will filter the result to display only products that are currently available in stock.