Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Ikazia Ziekenhuis

Ikazia Ziekenhuis

Type
Ziekenhuis
Plaats
Rotterdam, Nederland
Project grote
350 m2
Producten
Decochoc, Decoprint

Ikazia Ziekenhuis

Ikazia Ziekenhuis
Ikazia Ziekenhuis
Ikazia Ziekenhuis
Ikazia Ziekenhuis
Ikazia Ziekenhuis
Ikazia Ziekenhuis
Ikazia Ziekenhuis
Ikazia Ziekenhuis
Ikazia Ziekenhuis

Het Ikazia Ziekenhuis gelegen in Rotterdam-Zuid is midden jaren 60 opgeleverd. In het ziekenhuis staat respect voor elkaar centraal. Patiënten voelen zich hierdoor thuis in het ziekenhuis en dit draagt volgens het Ikazia Ziekenhuis bij aan het herstel van een patiënt.

50 jaar later hebben zij naast het bestaande ziekenhuis een nieuw gebouw geplaatst. In dit gebouw wil het ziekenhuis naast het huiselijke gevoel een “healing environment” creëren. Beiden dragen volgens het ziekenhuis bij aan een snel en positief herstel.
In dit nieuwe gebouw bevindt zich onder andere de kinderafdeling van het ziekenhuis. Om op deze afdeling deze healing environment te creëren stelde het Ikazia Ziekenhuis de eis dat de wandbescherming niet alleen niet alleen bescherming zou bieden maar ook zou bijdragen aan de esthetiek.

Waarom Gerflor SPM?
EGM architecten die de opdracht had om dit gebouw te ontwerpen, heeft Gerflor SPM direct betrokken bij het project.

Favoriete kenmerken van de Gerflor SPM wandbescherming zijn:

  •     Uitgebreide kleur- en keuzemogelijkheden binnen de collectie
  •     Compleetheid van de collectie, het productgamma biedt antwoord op alle vlakken van wandbescherming
  •     Afgestemd toegankelijkheidsgamma (o.a. handrails)
  •     Combinatie druk/beschermmogelijkheden
  •     Mogelijkheid de panelen te vormen naar de achterwand
  •     Decoprint combineert uw design met uitstekende wandbescherming

"We imagined an interior (that) distracts the young patients from the seriousness of the hospital environment. Controversial, graffiti inspired, design with hidden elements covers the corridor walls, floor and even the ceiling with the most recognizable highlights of Rotterdam "City Jungle"." - EGM architecten*

In totaal is er 150 m2 Decochoc en 200 m2 Decoprint op de afdeling pediatrie geplaatst.
De samenwerking verliep voor beide partijen goed en mede dankzij de professionele installatie van onze partner Vetimon en onze exclusieve Decoprint drukker Boer & van Wijk heeft EGM architecten in Gerflor SPM een betrouwbare partner gevonden.


Waarom wandbescherming?
Wandbescherming biedt vele voordelen, wandbescherming draagt enorm bij aan de levensduur van een wand. Zeker in een ziekenhuis met ontzettend veel verschillende bewegingen van rolstoelen, ziekenhuisbedden, trolleys, medewerkers, patiënten en bezoekers etc. deze verschillende bewegingen zorgen voor slijtage en schade aan muren zonder wandbescherming. Wandbescherming voorkomt vroegtijdige herstelwerkzaamheden en schilderbeurten.

Wandbescherming is niet lelijk, wandbescherming kan juist bijdragen aan een mooi interieur!

Ook de hygiënische eigenschappen waren een reden voor het Ikazia Ziekenhuis om voor Gerflor SPM wandbescherming te kiezen. De panelen zijn eenvoudig te reinigen en reduceren de onderhouds- en schoonmaakkosten. En mooie, schone muren dragen bij aan de positieve eerste indruk van patiënten, bezoekers en medewerkers.

*Bron: LinkedIn post EGM architecten:

Meer over Gerflor

Al meer dan 80 jaar ontwerpt, produceert en verkoopt de Gerflor Groep innovatieve, decoratieve en milieuvriendelijke oplossingen voor vinyl en LVT-vloeren, linoleum, wandbekleding en toegankelijkheid, veiligheidsvloeren, antistatische vloeren van installatie tot afwerking voor professionals en particulieren.

Een assortiment dat voldoet aan de specifieke eisen van elke markttoepassing: commercieel, onderwijs, gezondheidszorg, sport (gymzaal en buitenspeelruimtes) en zelfs woongebouwen. Voor nog meer inspiratie, welzijn, veiligheid, prestaties en rendement op investering.

This option will filter the result to display only products that are currently available in stock.