Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Huize Ter Walle - Verlichte Handrails

Huize Ter Walle - Verlichte Handrails

Type
Gezondheidscentrum
Plaats
Menen, België
Project type
Verlichte Handrails
Producten
Linea'Touch LED Decowood

Huize Ter Walle - Verlichte Handrails

In woonzorgcentrum Huize Ter Walle in Menen staat het comfort en de veiligheid van de bewoners voorop. Recent breidde het woonzorgcentrum uit met een splinternieuw dagcentrum en zorghotel. De gangen in het zorghotel zijn uitgerust met de Linea’Touch LED Decowood handrails van de firma Gerflor. “Met zijn ergonomische kwaliteiten, elegant design en ingebouwde ledverlichting was de keuze snel gemaakt”, aldus Roland Decorte van AARD-architects.

Huize Ter Walle - Verlichte Handrails
Huize Ter Walle - Verlichte Handrails

Huize Ter Walle had nood aan bijkomende ruimte en liet op het terrein achter het bestaande woonzorgcentrum een nieuwbouw optrekken met publieke ruimtes op het gelijkvloers, een dagcentrum voor zorgbehoevende mensen op de eerste verdieping en een zorghotel op de bovenste verdieping. “Op het gelijkvloers hebben we een nieuw en groter kapsalon ondergebracht naast onze ‘kwizien’, waar bewoners gezellig samen hun eigen maaltijd kunnen bereiden”, vertelt adjunct-directeur Yves Sanders. “Het nieuwe gebouw kreeg tevens een fitness- en kinéruimte waar iedereen op de campus gebruik van kan maken. Het nieuwe dagcentrum bestaat uit leefruimtes, een rustruimte en burelen. De tweede verdieping is gereserveerd voor ons zorghotel, dat is ingericht voor personen die tijdelijk opvang nodig hebben om bijvoorbeeld te revalideren na een ziekenhuisopname. Daar zijn vier kamers en een rustruimte voorzien.”

Ingebouwde ledverlichting
Om de bewoners zich in alle comfort en veiligheid te laten verplaatsen doorheen het gebouw, zijn in alle gangen handrails geplaatst. Voor de gangen van het zorghotel - waar ook ’s nachts bewoners en verplegers aanwezig zijn - viel de keuze op de handrails met ingebouwde ledverlichting van de firma Gerflor, specialist in innovatieve en decoratieve PVC- en wandoplossingen. “De driekantige vorm van deze handrails van Gerflor zorgt voor een uitstekende grip”, vertelt Roland Decorte AARD-architects. “Maar vooral het elegante design en ingebouwde ledverlichting stuurde ons in de richting van de Linea’Touch LED Decowood handrailsWe hebben Huize Ter Walle de kleur ‘wenge’ toegepast omdat deze perfect past in het interieur.” 
 

Geslaagde samenwerking
Architect en bouwheer zijn alvast overtuigd van de kwaliteiten van de Gerflor handrails. “Het was voor ons de eerste keer dat we deze handrails toepasten in een project en we zijn erg tevreden over het resultaat en de samenwerking met Gerflor”, vertelt Roland Decorte. Dat had alles te maken met de stipte levering en ondersteuning bij de plaatsing. Maar nog belangrijker is dat ook de gebruikers tevreden zijn, en dat is in Huize Ter Walle zeker het geval. “Het is zelfs zo dat de bewoners ons vragen om de tijdsklok – waardoor de verlichting alleen ’s nachts aanspringt – uit te schakelen zodat ze de hele dag van de gezellige sfeerverlichting kunnen genieten”, aldus Yves Sanders.
 

Meer over Gerflor

Al meer dan 80 jaar ontwerpt, produceert en verkoopt de Gerflor Groep innovatieve, decoratieve en milieuvriendelijke oplossingen voor vinyl en LVT-vloeren, linoleum, wandbekleding en toegankelijkheid, veiligheidsvloeren, antistatische vloeren van installatie tot afwerking voor professionals en particulieren.

Een assortiment dat voldoet aan de specifieke eisen van elke markttoepassing: commercieel, onderwijs, gezondheidszorg, sport (gymzaal en buitenspeelruimtes) en zelfs woongebouwen. Voor nog meer inspiratie, welzijn, veiligheid, prestaties en rendement op investering.

This option will filter the result to display only products that are currently available in stock.