Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
gerflor-header-recyclage.jpg

Recycling biedt tweede leven voor onze vloeren!

In alle fasen van de levensduur van een product bieden wij inzamelings- en recyclingoplossingen. Dit maakt het mogelijk om productie- en installatieafval aan het einde van de levensduur te upcyclen.

Environnement

Productieafval

Technische tests, kwaliteitsafkeuringen en snijafval zorgen voor productieafval.

Dit afval wordt in alle fabrieken van de Gerflor Groep op de productielijnen verzameld en vervolgens tot korrels vermalen en opnieuw in andere fabrieken verwerkt. Alle fabrieken van de Gerflor Groep kunnen worden beschouwd als echte recyclingcentra.

gerflor-chutes-bloc-double.jpg

Het verzamelen van installatieafval bij de installateurs

Een project genereert doorgaans tussen 5 en 10% afval, afhankelijk van het type product. In Frankrijk, Duitsland, de Benelux en Scandinavië hebben wij het programma "Second Life" opgezet om projectafval van de installatiebedrijven terug te winnen:

  • Gratis inzameling
  • Producten van concurrenten worden aanvaard
  • Alleen REACH-conform, dus niet-klevende vloeren

Wat is het dubbele voordeel van deze in 2011 opgerichte recyclingsector? Het stelt ons in staat een innovatieve dienst aan te bieden aan installatiebedrijven en tegelijkertijd het gebruik van gerecycleerde producten in onze assortimenten uit te breiden.

gerflor-header-recyclage.jpg

Inzameling van "niet-standaard" afgedankte producten

Niet-standaard afgedankte producten zijn producten die gelijmd zijn, gemengd zijn met andere materialen of onderdelen bevatten die volgens de REACH-normen schadelijke stoffen bevatten. Ze hebben een specifiek inzamelings- en recyclagetraject omdat ze andere technologieën vereisen en niet altijd opnieuw in de Gerflor-fabrieken kunnen worden geïntegreerd.

Het PVC Next programma weet, samen met het Europese recyclingcentrum AgPR, hoe om te gaan met dit afval.

De ingezamelde producten worden vermalen tot korrels en opnieuw geïntegreerd in de productie van producten in andere sectoren (verkeerskegels, buizen voor de constructie van gebouwen, enz.)

AgPR upcycled tot 2.500 ton per jaar.

gerflor-environnement-seconde-vie-collecte.jpg

Zoeken naar nieuwe oplossingen voor morgen

Het derde aspect van onze inzet voor het tweede leven van producten is onze betrokkenheid bij het European Resilient Flooring Manufacturers' Institute, met betrekking tot ERFMI-onderzoeksprojecten voor nieuwe recyclingoplossingen. Twee projecten betreffen de recycling van lijmvloeren die niet REACH-conform zijn:

  • Circular flooring, gesteund door de Europese Unie, heeft tot doel recyclingtechnologie op industriële schaal te ontwikkelen door vloeren op te lossen om PVC-hars terug te winnen.
  • OREADE, een verbrandingsproject, maakt het mogelijk zout terug te winnen uit afgedankte vloeren
gerflor-chutes-recyclage.jpg

Een uniek partnerschap met Paprec om ingezamelde materialen te recyclen

Sinds 2017 zijn wij een joint venture aangegaan met recyclingleider PAPREC om in Frankrijk een fabriek op te richten voor de recycling van installatieafval en "schone" afgedankte producten.

Deze fabriek, Floor to Floor genaamd, sorteert en bereidt het ingezamelde afval voor. Het gerecyclede materiaal wordt vervolgens opnieuw geïntegreerd in de samenstelling van nieuwe Gerflor-producten.

ftf-bloc-double.jpg

Andere fasen in de levenscyclus van onze producten

Strenge productcertificeringen en -labels

Dankzij ons beleid inzake duurzame ontwikkeling hebben wij reeds strenge productcertificaten en -labels verkregen. Deze normen erkennen onze inspanningen op het gebied van: 

  • duurzaamheid van de vloerbedekking: UPEC A+ 
  • duurzame ontwikkeling:  Cradle to Cradle 
  • vermindering van vervuilende uitstoot:  Blue Angel, M1, A+, floor score 

Onze producten dragen ook bij tot het behalen van milieunormen voor gebouwen: LEED, HQE 

Lees meer
two-columns-media-normes.jpg
Gerflor staat voor u klaar!
Service

Heeft u een vraag of advies nodig over een project? Neem dan contact op met Gerflor voor klantspecifieke ondersteuning. 

Neem contact op
service

Meer over Gerflor

Al meer dan 80 jaar ontwerpt, produceert en verkoopt de Gerflor Groep innovatieve, decoratieve en milieuvriendelijke oplossingen voor vinyl en LVT-vloeren, linoleum, wandbekleding en toegankelijkheid, veiligheidsvloeren, antistatische vloeren van installatie tot afwerking voor professionals en particulieren.

Een assortiment dat voldoet aan de specifieke eisen van elke markttoepassing: commercieel, onderwijs, gezondheidszorg, sport (gymzaal en buitenspeelruimtes) en zelfs woongebouwen. Voor nog meer inspiratie, welzijn, veiligheid, prestaties en rendement op investering.

This option will filter the result to display only products that are currently available in stock.