Geselecteerde documenten

Ontvang direct per e-mail alle documenten die u hebt geselecteerd.

0
Uw selectie van documenten
PROJECTEN DienstenNewsZonne-energie voor onze Linoleum productievestiging
02.11.2022

Zonne-energie voor onze Linoleum productievestiging

gerflor-vn-news-solar-energy-linoleum-production

_

Gerflor investeert in moderne zonnepanelen op DLW Linoleum productielocatie in Delmenhorst, Duitsland

 

Als een van 's werelds grootste producenten van veerkrachtige vloerbedekkingen zetten wij ons consequent in voor de hoogste milieukwaliteit. Met dit in gedachten installeert het bedrijf nu een ultramodern fotovoltaïsch systeem (zonnestroominstallatie) met meer dan 20.000 zonnepanelen op de locatie Delmenhorst - waar de bijzonder milieuvriendelijke DLW linoleumvloeren worden geproduceerd. Dit is een gigantische stap naar een volledig CO2-neutrale productie en daarmee ook een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van het traditionele merk DLW.

Milieuvriendelijke producten en CO2-neutrale productie

Linoleum, dat sinds 1882 in Delmenhorst wordt geproduceerd, wordt al beschouwd als een duurzaam product. Het materiaal bestaat tot 98% uit organische en minerale grondstoffen zoals lijnolie, hout, kalksteen, jute en hars. Ook de productie van de DLW Linoleum vloerencollecties voldoet sinds 2020 aan de hoogste milieueisen. Concreet betekent dit dat de eerste fasen van de "Cradle to Gate" productlevenscyclus - van de teelt van de grondstoffen tot het einde van het productieproces (modules A1-A3 van het EPD) - al volledig CO2-neutraal zijn.

Productieproces met groene stroom en gemoderniseerd verwarmingssysteem

In het kader van het project worden op het fabrieksterrein in Delmenhorst in twee bouwfasen in totaal meer dan 20.000 zonnepanelen met een vermogen van 7,8 mWp geïnstalleerd.

  • Eerste stap: er zijn momenteel ongeveer 11.000 zonnepanelen gemonteerd op alle geschikte dakoppervlakken op het terrein.
  • Tweede stap: verdere installaties op de grond om 100% van de energievraag te dekken met groene stroom.

In het kader van de grondige modernisering van de site zal ook de verwarming van de 30 meter hoge rijpingskamers (waar het linoleum uithardt) op een energie-efficiëntere manier worden geproduceerd. Naast de aanpassing en vernieuwing van het verwarmingssysteem hebben we het idee van duurzaamheid nog verder doorgevoerd. De voor het nieuwe systeem benodigde extra verwarmingsbuizen zijn uit buiten gebruik gestelde rijpingskamers gehaald, opnieuw verwerkt en vervolgens opnieuw geïnstalleerd. Daarbij kon meer dan 1.200 meter verwarmingsbuizen worden hergebruikt.

Klik hier om onze collectie met linoleumvloeren te bekijken.